Paddling bakifrån tre kanoter

Paddla bland öar och vrak i Axmar skärgård

Den fantastiska skärgården upplevs bäst från kajak. Känn hjärtat i varje paddeltag, insup tystnaden, låt blicken vila i horisonten. Att paddla kajak i Axmars orörda skärgård är en upplevelse för både själ och hjärta. Den nya kajakbryggan i hamnen bjuder in till sköna paddelturer från fågelskyddsområdet Granskär i norr till den gamla lotsplatsen Synskär i söder. Hyr kajak av oss eller ta med din egen.

Tags
Axmar bruk
paddla
Naturreservat

Paddelturer

Med våra paddelkartor tar du dig enkelt runt och får njuta av havet och den vackra naturen. Du kan utforska öarna och göra strandhugg på olika platser, t.ex. Kusön med sin bevarade fiskeby och fina badvikar eller Kusö Kalv, ett paradis med orörd natur. Badplatser finns på flera ställen och vill du fixa en lunch finns flera grillplatser att välja mellan.

Vi har valt ut tre olika paddelturer, en kortare på ett par timmar, en dagstur och en övernattningstur. Kartorna finns att hämta hos Axmar BrukscaféAxmar BruksbodAxmar Brygga eller Bläckhornet.

Karta Paddling Inomskärstur Axmar

Paddla inomskärs

Längd: 4 km, ca 1 - 2 h

På den här turen kan du se vrak från pråmar och segelskutor och ta dig till Granskär. Med lite tur får du se både säl och örn. Vraken du kan se längs turen är utmärkta med bojar.

Karta P1 Google maps

Karta Heldagspaddling Kusö kalv Axmar

Heldagspaddling

Längd: 20 km, heldag

På vägen till Kusö kalv kan du se flera vrak och uppleva fågelliv. En hel dag med paddling – vilken känsla. Den här turen tar dig allra längst ut i havsbandet till mytomspunna Kusö kalv. Du paddlar förbi vrak och kan besöka det gamla fiskeläget på Kusön.

Karta P2 Google maps

Karta paddling med övernattning Axmar

Övernattning

Längd: 30 km, övernattning

Gör en långtur med övernattning och upptäck öarna och vraken i Axmar skärgård. Packa kajaken och ge dig ut bland öar och vrak i den vackra skärgården. På den här turen får du upptäcka den fantastiska och skiftande miljön på havet, från skogsbeklädda öar till svarta klippstränder. 

Karta P3 Google maps

Boka kajak och kanot

Enbart kajak/kanot.

Paketerbjudande

Kajak, boende, lunch och middag