cbis:1988044
cbis:1988044
cbis:1988044
cbis:1988044
Visa hela bilden
Minimera bilden

Storstugan på Limön

Boende Privat boende - Lägenhet/Stuga Visa på kartan
BOKA NU

Limön är en idyllisk sommarö i Gävles skärgård. Det gamla fiskeläget på Limön blomstrar då sommargästerna kommer till ön.

Limön bjuder också på möjligheter till bad, fiske, grilla vid rastplatser, vandra på naturstigen och att titta på den gamla fyren. På grund av den kalkrika jorden och ett bra klimat är flera växter unika på ön och det finns ett rikt fågelliv.

Limön är ett naturreservat vilket innebär ett stort hänsynstagande för djur och natur på ön. Likaväl att ta hänsyn till övriga gäster och boende på ön.

Stugan:
Stugan är utrustad med husgeråd, kylskåp (ej frys), vattenkokare, kaffebryggare och en kokplatta samt en grill och utemöbler.
Här finns en våningsäng för två personer, en bäddsoffa för två personer samt två extra sängar.
Egna sängkläder tas med av hyresgästen. Kuddar, täcken och filtar finns.

El finns i stugan.

Dass finns i Brygglängan intill Limö Café. Finns ingen dusch.

Vatten hämtas från en tappkran vid caféet. Grundvattennivån är låg så det är viktigt att hushålla med vattnet.

Husdjur är inte tillåtna, liksom rökning inomhus.

Varje hyresgäst ansvarar själv för att stugan städas vid avresa. Städutrustning finns.

Städning, frukost och enklare luncher erbjuds av Limö café under sommarsäsongen. Här kan du köpa basvaror som, mjölk och bröd mm och även grillkol.

Till ön kan du ta dig med egen båt eller med turbåt. Turbåten kör turer mellan Limön och Södra Skeppsbron under sommaren. För aktuell turlista se limobaten.se.

Limöbåten kan ställas in vid dåligt väder

Kommer du med egen båt går det bra att lägga till vid någon av gästbryggorna vid Limön. Hamnen är skyddad mot alla vindar. Insegling med båt sker i enslinjer och prickad led.

GPS koordinater till platsens position
WGS84 g/m
N 60°42,642ʹ E 17°19,878ʹ

Ta Turbåten som avgår från Södra Skeppsbron i Gävle. Vid ankomst till Limön gå upp mot Limö Café. Där finner ni stugorna samt nyckelutlämning. Storstugan ligger på hörnet i brygghuset närmast Limö café. Ingången är på baksidan av byggnaden.

BOKA NU

Vi hjälper dig