Mörkt kors nedanför en kulle med grönt gräs i motljus
Stadsvandra på Skogskyrkogården
Stadsvandra på Skogskyrkogården
Visa hela bilden
Minimera bilden

Stadsvandra på Skogskyrkogården

Pris från
245 kr per person

Skogskyrkogården - 100 år gammal, men ändå tidlös. Upplev en av Stockholms vackraste platser. Skickliga arkitekter har i kombination med en rullstensås i en tallskog skapat unika rum i landskapet och många ikoniska byggnader som kapell, altare, murar och mer.

En stadsvandring på Skogskyrkogården med guide. Även om vi inte går in i några kapell på den här rundvandringen vågar jag lova en mycket intressant visning. 


Du vandrar på en kyrkogård som saknar kyrka. Hör berättelsen om hur allting började, varför denna plats valdes och om samarbetet mellan arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz. 

Du upplever landskapsarkitektur blandat med svensk skog och ikoniska byggnadsverk. Här genomförs mer än 2 000 begravningar varje år. Skogskyrkogården upptogs på Unescos världsarvslista 1994. Stadsvandringen på Skogskyrkogården börjar vid den ikoniska almhöjden för att fortsätta till sju brunnars stig. Du fascineras av furorna, ser kapellen, Greta Garbos grav och det sagolika Skogskapellet. 


Boka Skogskyrkogården med mig för en upplevelse du sent ska glömma. Jag berättar historien med passion och storytelling. 


Detta ingår

  • 90 minuters guidad stadsvandring utomhus. Vi går inte in i några kapell på den här vandringen. 


Tillgänglighet

Få trappor, ojämnt underlag, men med mycket grus.

Minimum 2 personer.