Båt ligger vid träbrygga. Blå himmel och vatten

Limön - En idyllisk skärgårdsö

Naturen på Limön är en av dess största attraktioner. Ön är omgiven av klippor, sandstränder och skogar som ger dig en känsla av att vara långt borta från stadens stress och brus. Här kan du promenera längs stranden, titta på båtar som seglar förbi eller bara njuta av en avkopplande dag på en av öns badplatser. Förutom naturen finns det också mycket annat att göra på Limön. Du kan till exempel besöka det gamla kapellet och ta del av öns historia eller upptäcka öns rika fauna och flora när du strosar på någon av öns vandringsleder. 

På Limön finns det något för alla åldrar och intressen. Du kan till exempel fiska, bada, sola, paddla kajak eller bara ta det lugnt och njuta av den fantastiska utsikten.

Limön är fantastiskt för den som vill koppla av och njuta av naturens skönhet. Om du letar efter en plats att åka till för en dagsutflykt eller för en längre semester är Limön utanför Gävle ett måste att besöka.

Du tar dig till ön med turbåt eller med egen båt. 

Kommer du med egen båt går det bra att lägga till vid någon av gästbryggorna vid Limön. Hamnen är skyddad mot alla vindar. Insegling med båt sker i enslinjer och prickad led.

GPS koordinater till platsens position:
WGS84 g/m
N 60°42,642ʹ E 17°19,878ʹ

Tags
Limön

Stugorna på Limön

loader

@VisitToLimon