Människor sitter på en uteplats med utsikt mot vatten en fin sommardag med blå himmel
Kulinarisk vandring på Djurgården
Visa hela bilden
Minimera bilden

Kulinarisk vandring på Djurgården

Pris från
1395 kr per person

Känn dofterna, lyssna på fågelsång och smaka på Stockholms finaste delikatesser på Kungliga Djurgården. En kombination av vackra vyer, smaker och upplevelser i Stockholmsregionen. I vandringen ingår en guidad visning av världens bäst bevarade 1600-talsskepp. 

Den kulinariska vandringen startar vid Nordiska museet där vi berättar om hur människor ätit och från 1500-talet och framåt. På muséets restaurang serveras du dagens förrätt. Hunden Sickis står på muséets baksida, givetvis hälsar du på honom och hör hans berättelse. 


Vasamuséet är Skandinaviens populäraste museum. Om det är många besökare så går vi före som grupp med voucher - det är skönt att slippa köa här. Här väntar en guidad visning av världens bäst bevarade och unika 1600-talsskepp. I restaurangen serveras en varmrätt, som lagats av fina svenska råvaror. Du botaniserar också bland grödor och växter i Vasas egen trädgård och vandrar längs Djurgårdsstrand. Spritmuséet ligger inhyst i en sjöfartsbyggnad från 1700-talet, här utanför får du höra om den svenska alkoholkulturen och svenskarnas alkoholvanor. Du promenerar in på Lilla Allmänna gränd för att se Djurgårdens gamla brandstation samt Mjölnargården och Apotekshuset. Vandringen avslutas med eftermiddagsfika (kaffe/te och kaka). 


Kom gärna hungrig!


Alla rätter är inkluderade i priset. I priset ingår även en flaska vatten som du får vid starten. Vill du köpa till ytterligare dryck finns det möjligheter på de restauranger vi besöker. Du blir både mätt och belåten och får röra dig mellan rätterna. 


Detta ingår

  • 4 timmars guidad mat- och stadsvandring inomhus och utomhus. 
  • En (25 cl) flaska vatten
  • Förrätt på Nordiska muséet
  • Entré och rundvisning på Vasamuseet
  • Varmrätt på Vasamuseets restaurang
  • Besök i Vasamuseets trädgård
  • Kaffe och kaka på ett café


Tillgänglighet

Jämnt underlag, det går bra att ta sig fram med barnvagn, cykel och rullstol. 

Minimum 2 personer.