Hus i gul puts längst en väg framför  en parkering
Gamla och södra Djurgårdsstaden
Gamla och södra Djurgårdsstaden
Gamla och södra Djurgårdsstaden
Gamla och södra Djurgårdsstaden
Visa hela bilden
Minimera bilden

Gamla och södra Djurgårdsstaden

Pris från
195 kr per person

En stadsvandring till gamla Djurgårdsstaden, på kungliga Djurgården, en grön oas mitt i Stockholm. En nationalstadspark.

Här njuter stockholmare och besökare från hela världen ett rikt utbud av attraktioner och upplevelser. Följ med på en trivsam promenad bland kända och mindre kända kvarter. Upptäck pärlorna som ger dig anledning att komma tillbaka på egen hand och se mer. 


Vid Nordiska museet möter du gårdshunden Sickis om livet som hund, Galärvarvskyrkogården präglas starkt av örlogslivet, både i enskilda monument och symboler liksom i inskriptioner. Du blir påmind om dramatiska händelser i svensk historia. Ett stenkast bort beundrar du Wicanders villa och några av byggnaderna från 1897 års konst- och industriutställning som hölls här på Djurgården. Jacob Schultheis grundade Gröna Lund 1883, tomten var förr en soptipp. Hit kom pigor och handelsbiträden för att dansa. När grundaren dör tar barnen vid. I början kom unga pigor och handelsbiträden för att besöka tivolit och dansbanan. En överraskande fin stadsdel är gamla Djurgårdsstaden med långa och breda gatans hus och historia. Stadsvandringen avslutas med ett besök vid det gamla Djurgårdsvarvet. Om du vill kan du också ta en titt på närbelägna Beckholmen. Boka stadsvandringen på Djurgården för att njuta denna gröna oas av Stockholm. 


Detta ingår

  • 90 minuters guidad stadsvandring utomhus.


Tillgänglighet

Jämnt underlag, det går bra att ta sig fram med barnvagn, cykel. Trappor eller ramper.

Minimum 2 personer.