Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Prova på flugfiske
Visa hela bilden
Minimera bilden

Prova på flugfiske

Pris från
4995 kr 2 personer

Heldagskurs i flugfiske i Älvdalen, norra Dalarna med egen guide/ instruktör.

I Älvdalen, en del av Sveriges sydligaste vildmark rinner den erkända i flugfiskekretsar Österdalälven med stor tillgång av både öring och harr där fångade fiskar på över kilot registreras varje säsong.

Njut av en vild och vacker natur där älven är lättvadad och erbjuder en stor variation på fisket i både strömmande forsar, nackar och djupare höljor. Hit tar vår kunniga guide ut er på en dag i lärandets och fiskelustens tecken där vi går igenom flugfiskets grunder, lär oss kasta, och så fort som möjligt försöker fånga er första öring eller harr på flugspö.

Guiden anvisar även lite grunder i entomologin kring insekterna utifrån flugval, utrustning med tips och trix och hur man läser av och fiskar vattnet på effektivast sätt. Vi utövar catch & release i största möjliga utsträckning med hullinglösa flugor men kan givetvis ta någon fisk för er att ta med hem om möjlighet ges.

Program:
Klockan 09.00
Vi möts i centrala Älvdalen vid Anglermans lokal och ni tilldelas passande vadarbyxor och skor samt fiskeutrustning.
Därifrån beger vi oss med guidens transport ut i vildmarken för dagens äventyr och åker till en trevlig lägerplats vid strandkanten där vi går igenom fiskets teoretiska delar.
Ni kommer lära er kasta linan utan fluga som första steg, men inom en kort stund går vi över till skarpt fiske där guiden hjälper er hitta timing i både kastning och fisketeknik.

Guiden kommer bjuda er på en lokalt präglad vildmarkslunch vid lämplig plats efter älven under dagen.

Vi fiskar oss genom dagen, tar en fika och guiden stöttar och hjälper er att maximera dina möjligheter att få er första fisk på kroken och känna den glädje och rofylldhet alla vi flugfiskare kan vittna om att denna aktivitet ger oss.

Framåt eftermiddagen packar vi ihop och beger oss tillbaka till utgångsplatsen till kl 16.00 och därmed avslutas dagen tillsammans.

Varmt välkommen till en fiskedag som förhoppningsvis kan bli början på nya upplevelser för er framöver genom de kunskaper och inspiration ni får till er.

Pris avser två personer. Pris för extra person är 500 kr. Max totalt fyra personer.