Hundspann - en halvdag
Hundspann - en halvdag
Hundspann - en halvdag
Visa hela bilden
Minimera bilden

Hundspann - en halvdag

Pris från
1000 kr

Upplev ett unikt snöäventyr i sällskap med huskyhundar i vildmarken och god lokal mat.

Det är ett extraordinärt och unikt sätt att uppleva världen från en hundspann som dras av ett team av glada entusiastiska huskies!

Det är verkligen något speciellt med att uppleva den vilda naturen med ett team av kraftfulla slädhundar när du följer slingrande spår i de nordiska skogarna och korsar de frysta sjöarna samtidigt när du tittar på de gamla bergen och plöjer tyst genom den vita snön.

Många som har upplevt detta med att resa med ett hundlag i snöiga landskap i norr menar att det är en känslomässig resa. Och det finns en god anledning till det. Du får känna den forntida förbindelsen mellan människan, hundarna och moder natur. Det finns något mycket ödmjukt och magiskt över det.

För våra fantastiska hundidrottare är detta inte ett arbete utan roligt.
När du bokar en halvdagstur på Nordic Husky Farm får du möta allt - från valparna till goldies-oldies, som vi kallar våra hundseniorer.

Du kommer få hjälpa till med att sätta på och ta bort sele på hundarna och mata dem när vi kommer tillbaka.
Du som bokat alternativet där du ska köra ditt eget team får en kort introduktion till att köra släden säkert och effektivt.

Själva turen tar cirka 60 minuter och vi gör korta stopp på vägen för att njuta av naturen, ta bilder och värma oss med en varm kopp glögg.

Under kennelbesöket får du chansen att ta en titta på all unik utrustning och alla slädar för racin, ta del av den speciella slädhundvården, säga hej till hundarna, klappa dem och naturligtvis ta bilder.
Vi kommer dela med oss av några spännande historier ( glöm inte att fråga Katerina om den dramatiska älgattacken eller den heroiska körningen i snöstormen när hennes ledhund Taz ledde tre lag över bergen i Lappland).

Varma och mysiga renskinn och en öppen eld håller dig varm medan du väntar på det lokalt rostade kaffet som serveras med våfflor och sylt av vildbär. Allt lagas över elden.

All mat vi tillagar på Nordic Husky Farm är från lokala råvaror eller vilt. Om du inte gillar kaffe, kanske Katerinas berömda örtte Chai-te eller kryddig varma choklad är ett bra alternativ.

Vi har en liten souvenirbutik där du kan köpa Katerinas vildtorkade örtteer, marmelader, läkande skogssalvor och balsam, torkade svampar, vildbärsprodukter tillsammans med trä- och glashantverk, ljus, teckningar, vykort samt kalendrar med våra huskies och andra minnesvärda och gåvor.

Ingår i priset:
- Guide
- Instruktion
- Hundspannstur
- Kennelbesök
- Kaffe och våfflor (eller andra snacks)

Ingår inte i priset:
- Upphämtning
- Utomhuskläder eller stövlar
- Boende