Unescovandra på Skogskyrkogården
Unescovandra på Skogskyrkogården
Unescovandra på Skogskyrkogården
Unescovandra på Skogskyrkogården
Visa hela bilden
Minimera bilden

Unescovandra på Skogskyrkogården

Pris från
245 kr per person

Skogskyrkogården - 100 år gammal, men ändå tidlös. Upplev en av Stockholms vackraste platser. Skickliga arkitekter har i kombination med en rullstensås i en tallskog skapat unika rum i landskapet och många ikoniska byggnader som kapell, altare, murar och mer.

År 2020 fyllde Skogskyrkogården 100 år, vilket borde vara gammalt - men ändå känns kyrkogården tidlös. Kan det bero på att så många inspirerades av arkitekternas stildrag och byggde liknande kyrkogårdar på andra platser? Eller är Skogskyrkogården unik? Men var fann
arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz sin kunskap och sin inspiration?

Som så många andra studerade de flitigt för att därefter resa ut i den vida världen. En av dem fotograferade, och den andra ritade av. Väl hemma i Sverige får de möjlighet att arbeta tillsammans inte bara en gång utan fler. Men Skogskyrkogården är den fulländande skapelsen. Vi ser landskapsarkitektur av sällsam skönhet uppblandat med vacker natur och intressanta byggnadsverk. På Skogskyrkogården genomförs mer än 2 000 begravningar varje år. Skogskyrkogården upptogs på Unescos världsarvslista 1994. Låt dig fascineras av de höga furorna och det vackra ljuset som tränger in mellan träden. Vi vandrar från Skogskapellets sagoaktiga och hemlighetsfulla atmosfär via Uppståndelsekapellets grekiska kolonner till funktionalismens sandstensfärgade kapell med moderna detaljer. Vandringen avslutas i höjd med Gunnar Asplunds grav.
Med många bilder från förr.