Laxflugfiske i norrlandsälv
Laxflugfiske i norrlandsälv
Laxflugfiske i norrlandsälv
Laxflugfiske i norrlandsälv
Laxflugfiske i norrlandsälv
Laxflugfiske i norrlandsälv
Laxflugfiske i norrlandsälv
Laxflugfiske i norrlandsälv
Laxflugfiske i norrlandsälv
Visa hela bilden
Minimera bilden

Laxflugfiske i norrlandsälv

Pris från
16995 kr per person

Ett häftigt flugfiskeäventyr där naturen och laxen sätter villkoren! Laxflugfiske när det är som bäst; utmanande, varierat och bitvis svårt, men kan också vara enormt belönande!

På senvåren fylls älvarna med smältvatten från fjällvärlden och de går höga och strida samtidigt de tidiga, ofta stora laxarna från Östersjön stiger i de svenska älvsystemen. Så även här i vildlaxälven Lögde, en outbyggd skogsälv i Västerbotten där vi nu erbjuder er att delta i ett guidat fiskeäventyr med fokus på hållbarhet, kvalitet och upplevelse.

Vårt paket innehåller ett genuint härligt boende på Kvarnforsens Lodge med gångavstånd till älven som erbjuder fina naturupplevelser i djur- och naturliv tillsammans med ett fiske med likasinnade laxfiskeintresserade som skapar nya kamratband och upplevelser mellan deltagarna.
Fisket i sig är laxflugfiske när det är som bäst, utmanande, varierat och bitvis svårt, men det kan samtidigt vara enormt belönande. Att drilla en knallblank lax som nyttjar alla sina krafter och sitt element till sin fördel för att ta sig loss kan inte beskrivas utan måste upplevas. Att sedan ha chans att få uppleva detta flera gånger under några dagar gör inte upplevelsen sämre precis.

Gruppen består av max 7st fiskegäster som assisteras två guider från Anglerman fishing adventures. Vi delar upp er i 2-3 mindre grupper, transporterar er till och från olika fiskeplatser, hjälper er läsa av pooler för fisket, hur fiska av dem, flugval och tekniker för att maximera era chanser till hugg. Kvällarna är ljusa så fisket kan bedrivas på dygnets flesta timmar. Vi umgås vid vårt boende med gemensam tid för middagar där vi samlar upp allas olika upplevelser för dagen.

Hela älven är ett FVO och fisket bedrivs med allmäna fiskekort. Vi erbjuder alltså ej något privat fiskesträcka utan löetar aktivt efter platser längs älven där vi får fiska på ege hand i största möjlioga mån. Dock kan övrga fiskare dela en pool och våra göäster förväntas agera på ett inkluderande och vänligt sätt mot alla övriga aktörer längs älven och utifrån fiskekutymen ett kast ett steg principen.

Marginalisera dina avtryck!
Våra gäster ser vi som genuint intresserade flugfiskare med en förståelse för hur vår natur påverkas genom vår närvaro. Därav är det viktigt för oss att vi har en vördnad för naturen och lämnar den i minst lika bra skick som vi kom till den. Enkla åtgärder är att alltid ta med sig skräp vi producerar tillbaka från naturen, respektera allemansrätt, lagar och markägare för att bibehålla en ren och attraktiv natur för oss alla att vistas i. Vi värnar om framtida laxstam och tillämpar därav skonsam catch & release i så stor utsträckning i de fall det är lämpligt och möjligt, även om lokala fiskeregler medger ett uttag. Detta gör vi då vi vill bidra till utvecklingen av älven för framtida generationer utan att avstå från det vi älskar att göra, flugfiska och med 100% fokus på upplevelsen på ett hållbart sätt.

Transfer Ankomstdagen sker antingen med egen bil direkt till Lodgen på egen hand. Eller kan köpa till transfer från Umeå airport till Lodgen ca 50km resa.

Vi börjar efter incheckning med en gemensam middag med genomgång av älven, fisket, regler och inte minst lära känna varandra.

Välkommen till ditt nästa laxflugfiskeäventyr!

Program:
I det gemensamma köket i Lodgen placerar vi frukostingredienser till varje dag att ta för sig av, samt ett lunchpaket per deltagare att ta med sig på dagens äventyr. Middagar kommer serveras i anslutning till Lodgen inne i matsalen och ute (nere vid älven) beroende på väder.

Dag 1
- Ankomst mellan kl 14.00-16.00 med incheckning i era rum i Lodgen.
- Gemensam middag kl 17.00 med info av och om arrangören, genomgång av Lodgen, älven, fisket, och inte minst lära känna varandra.
- Möjlighet till eget fiske på kväll för den som vill inom gångavstånd från Lodgen.

Dag 2 tom dag 5 Rotationsfiske
- Frukost när det passar er själva fram till kl 09.30.
- Kl 10.00 Uppdelning med avfärd för fiske efter överenskommelse i mindre grupper där ni följer guiderna och fiskar på lämpliga pooler för dagen., några fiskar runt Lodgen i home pools.
- Återsamling vid Lodgen kl 16.00 för gemensam tidig middag och ”lägersnack” om era upplevelser.
- Ca kl 18.00 Rotationsfiske kvällspass där vi tar med nya grupper ut på olika pooler medans andra fiskar kvällen igenom runt lodgen.

Dag 6
- Utcheckning senast kl 11.00 ur rummen
- Kl 10.30 Gemensam summeringsträff med kaffe vid Lodgen och avsked

Pris: 16.995 SEK/ person

Inkluderat i priset:
- Logi, del i dubbelrum 5 nätter inklusive sänglinne och slutstädning.
- Fiskekort 6 dagar
- Middagar 5 dagar
- Frukost självservering 5 dagar
- Lunchpaket 4 dagar
- Guidning och transfer alla dagar enligt program.

Kiosk och gårdsbutik finns i Lodgen med både dryck, enkel förtäring, snacks, fiskeutrustning förbrukningsmaterial m m.

Ej inkluderat i priset:
- Transfer till och från upplevelsen.
- Mat och dryck utanför programmet.

Möjligt att köpa till:
Hyrutrustning, vadare, skor, spön m m.
Transfer t/rt Umeå Airport