Isfiske i Dalarnas fjällvärld
Isfiske i Dalarnas fjällvärld
Isfiske i Dalarnas fjällvärld
Isfiske i Dalarnas fjällvärld
Isfiske i Dalarnas fjällvärld
Isfiske i Dalarnas fjällvärld
Isfiske i Dalarnas fjällvärld
Isfiske i Dalarnas fjällvärld
Isfiske i Dalarnas fjällvärld
Visa hela bilden
Minimera bilden

Isfiske i Dalarnas fjällvärld

Pris från
9995 kr per grupp

Att fiska efter den mytomspunna rödingen är både spännande och utmanande.

Att fiska efter den mytomspunna rödingen är både spännande och utmanande. Denna fisk med sin ibland eldröda buk och svarta fenor med vita kanter är en upplevelse att beskåda och få kämpa med på kroken då den är både stridbar och listig.

Anglerman fishing adventures erbjuder unika dagsturer med fokus på pimpelfiske efter Röding i Norra Dalarnas fjällvärld, porten till äkta oexploaterad fjällmiljö!

Vår guide möter upp er på avtalad plats kring Särna, Idre eller Grövelsjön och ni samåker med guiden till överenskommen utpost för dagen. Där lastar vi av släpvagnen och förbereder skotrar och pulka med fiske- samt övrig utrustning.

Innan utfärd kör vi en säkerhetsgenomgång. I lagom tempo åker vi skotrarna efter markerade leder mot dagens fiskevatten ute i storlagen natur. Spänningen är hög när ni sänker ned betena i det uppborrade hålet i isen av vad som kan tänkas hugga i andra änden.

Denna fiskeupplevelse passar små som stora, nybörjare som erfarna fiskare, kompisgäng eller kollegor. Enda kravet är att man gillar uteliv och är beredd på att fjällvädret kan ändras timme för timme här uppe.

Under dagen bistår guiden er med fisketips och instruktioner. Guiden serverar både fika med varm dryck under dagen, och tillagar en härlig lokalt präglad vildmarkslunch ute på isen. Säsongen sträcker sig mellan december- maj (beroende på väder, isförhållanden och rennäringen)

Varmt välkomna på ett fiskeäventyr i genuin fjällmiljö!​

Programmet kan förändras med kort varsel p g a väder och vind och anpassas utifrån förutsättningarna för dagen för er säkerhet då vi är i fjällmiljö.

Program:
Start 08.00 (eller enligt överenskommelse)
Fisket pågår under hela dagen och till lunch lagar guiden lunch ute i vildmarken. I upplevelsen ingår även fika med kaffe, the eller varm choklad efter överenskommelse.
På eftermiddagen packar vi ihop och guiden tar er tillbaka till civilisationen över fjället med ankomst till bilen senast kl 16.00 igen för er säkerhet.

Er guide för dagen möter upp er på avtalad plats. Gemensam färd i Anglerman ́s bil med efterföljande skotertur​**​ till fiskeplatsen för dagen. Guiden har med sig fiskeutrustning, isborr och säkerhetsutrustning för alla deltagare.

**​ När du anländer till vår startplats förser vi dig med hjälm innan vi går igenom skotrarna, körteknik och informerar om regler för att du ska känna dig säker innan avfärd. Hjälmen har ett visir men är det kallt eller blåsigt rekommenderar vi att man tar med sig en tunn mössa eller baklava för att ha under hjälmen. För att få köra skoter på en guidad tur krävs som lägst EU-mopedkort och därför fungerar givetvis också behörighet B på ett vanligt bilkörkort. Vi anpassar farten efter gruppens erfarenhet och väder. Alla klarar av att köra skoter och det är ett härligt sätt att se mer av fjället.

Max 3 deltagare med minimum en vuxen i gruppen.

I priset ingår:
- Fiskeguide
- Fiskekort
- Fiske och säkerhetsutrustning
- Vildmarkslunch
- Förmiddags- och eftermiddagsfika
- Transport med bil och skoter enligt programmet

Ingår inte i priset:
- Vinter-ytterplagg och vinterskor
- Transporter och förtäring utanför programmet

Mögligt att hyra vid bokning:
- Vinter-ytterplagg anpassat för riktiga vinterförhållanden
- Vinterkängor vattentäta och varma