Fasadvägg på gult hus
Smal väg med en röd cykel på
Gamla Djurgårdsstaden
Gamla Djurgårdsstaden
Visa hela bilden
Minimera bilden

Gamla Djurgårdsstaden

Pris från
245 kr per person

En stadsvandring i den gröna oasen Djurgården mitt i centrala Stockholm. Här njuter stockholmare och besökare från hela världen ett rikt utbud av attraktioner och upplevelser. Följ med oss till Djurgården för att hitta guldkornen och de dolda kulturskatterna.

En stadsvandring till gamla Djurgårdsstaden, på kungliga Djurgården, en grön oas mitt i Stockholm. En nationalstadspark. Här njuter stockholmare och besökare från hela världen ett rikt utbud av attraktioner och upplevelser. Följ med på en trivsam promenad bland kända och mindre kända kvarter. Upptäck pärlorna som ger dig anledning att komma tillbaka på egen hand och se mer.

Vid Nordiska museet möter du gårdshunden Sickis om livet som hund, Galärvarvskyrkogården präglas starkt av örlogslivet, både i enskilda monument och symboler liksom i inskriptioner. Du blir påmind om dramatiska händelser i svensk historia. Ett stenkast bort beundrar du Wicanders villa och några av byggnaderna från 1897 års konst- och industriutställning som hölls här på Djurgården. Jacob Schultheis grundade Gröna Lund 1883, tomten var förr en soptipp. Hit kom pigor och handelsbiträden för att dansa. När grundaren dör tar barnen vid. I början kom unga pigor och handelsbiträden för att besöka tivolit och dansbanan. En överraskande fin stadsdel är gamla Djurgårdsstaden med långa och breda gatans hus och historia. Stadsvandringen avslutas med ett besök vid det gamla Djurgårdsvarvet. Om du vill kan du också ta en titt på närbelägna Beckholmen. Boka stadsvandringen på Djurgården för att njuta denna gröna oas av Stockholm.